Ekipa

Ekipa

Marcel Holcman

Fotografska tradicija naše družine se je začela z našim dedkom, ki je bil prvi poklicni fotograf Dravske doline.

Veselje do fotografiranja, sem verjetno podedoval že po dedku, marsikaj mi je pripovedoval o tem poklicu. Tako sem po osnovni šoli vso izobraževanje in delo usmeril v poklic fotografa. Uspešno sem zaključil srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani in pozneje z opravljenimi izpiti kot prvi v državi Sloveniji pridobil naziv FOTOGRAFSKI MOJSTER.

Svoje znanje pa sem pozneje dopolnjeval s šolanjem v smeri multimedije.

Že po naravi sem ljubitelj narave. Vse lepo rad ujamem v fotografski objektiv. Prevzame me svetloba, barve, predvsem pa človek v vseh svojih dejavnostih, kot višek te narave. Kjerkoli hodim, vse skušam ujeti v svoj objektiv in kasneje vse posnetke proučujem in strokovno obdelujem.

Posebno pozornost posvečam fotografiranju poroke. To je zame življenjski dogodek in ga skušam z objektivom čim lepše, strokovno in doživeto ovekovečiti.

Da lahko dosežem pravilni odnos med poročnim parom se pred poroko srečamo in dogovorimo, kaj stranka od mene pričakuje, celotni potek poroke, najpomembnejše trenutke, ki so za njiju najpomembnejši.

Pri vsakem fotografiranju poroke se želim čim bolj približat poročnemu dogajanju in tudi ustvariti vzdušje in razpoloženje za sproščeno poziranje, tako da so posnetki čim lepši in čim bolj zanimivi.

 

Dejan Muš

Fotografiranje – že kot otrok sem imel rad fotoaparate in vse druge zadeve, kot so kalkulatorji, računalniki, kasetofoni, gramofoni, zvočniki in mikrofoni. Zato se ne čudim, da me je pot, kljub temu da sem končal srednjo živilsko šolo, smer živilski tehnik, zapeljala v fotografske vode.

Zdaj si najbrž mislite, kaj ima kasetofon, gramofon, zvočnik in mikrofon veze s fotografijo?! Nima! Ostalo je samo moje drugo veselje – petje in igranje pri dravograjskem oktetu. Čisti začetki fotografiranja so bili v osnovni šoli na fotoaparat Leica in na črno beli film. Nato pa se je nadaljevalo vse do digitalnih fotoaparatov.

Vse zanima, kaj kot fotograf najraje fotografiraš!

Tako kot vse ljudi, tudi mene pritegne lepota v vseh oblikah in to je tisto, kar hočeš ovekovečiti.

 

Marko MATIJA

Že v OŠ sem želel ujeti trenutke, vendar nisem imel prav dobrega fotoaparata, ne znanja! Danes lahko rečem, da so slike žive v meni. Ujamem jih, če se le pustijo. S profesionalnim pristopom je to tudi mogoče! Rad fotografiram naravo skozi vse letne čase, ljudi, ki izžarevajo toplino, prikupne živalske podobe,...

Verjamem, da se ljudje najdejo v mojih fotografijah, ki pripovedujejo vsaka svojo zgodbo.

"Dobra fotografija je večen spomin!"

 

David P. Holcman

Anka Holcman

Branko Verhnjak